Gravidmassage

61 27 77 58 | Frederiksberg Allé 39A

Gravidmassage

Oplever du forandringer i kroppen?

Som billedet her på siden også indikerer, oplever mange ømheder, smerter og spændinger i nakken, lænden og bækkenet. Omkring 7% af kvinder oplever smerter kort efter fødsel, og 2% et år efter. Det må vi gøre noget ved.

 

Behandlingen:

  • Virker før, under og efter graviditeten.
  • Er aflastende for kroppen
  • Virker smertelindrende.
  • Afhjælper spændinger og anspændthed.
  • Afhjælper lændesmerter.
  • Lindrer iskias-smerter
  • Giver ro til dig og barnet.
  • Giver øget hjerte-kredsløb til dig og barnet
  • Giver dig energi og overskud

 

Øgede lændesmerter

I takt med at hele mave og ryg regionerne skal igennem store forandringer og udvidelser, oplever mange kvinder øgede smerter i lænden, nakken og bækkenet. Har du før haft lændesmerter, har du højere risiko for, at de vender tilbage når graviditsperioden træder til.

 

Graviditetsrelaterede bækkensmerter er et meget omdiskuteret

emne. "Pregnancy- related pelvic girdle pain (PPGP)" er et af mange

områder der skal tages højde for, når man behandler graviditetetssmerter. Udstråling i benet sker hvis der ved forandringerne trykkes på nerver og muskler i bækken området.

 

Reduktion af blodtilførsel ses ofte i rygleje hos den gravide. Livmoderen kan trykke på det venøse tilbageløb af blod fra benene (vena cava inferior). Det kan opleves at der opstår svimmelhed og utilpashed.

 

Det kan jo kaldes par-massage.

En gravid mor kaldte det engang for "par-massage". Det synes jeg simpelthen var fantastisk humoristisk men også smukt sagt! For du er trods alt ikke ene om at få en god og effektiv massage, når du kommer med en lille i maven. Hun mente da også at faderen kunne have godt af samme massage, da de næsten bar rundt på samme størrelse. Han fik dog aldrig booket en tid. ;-)

 

Det er utroligt vigtigt at få slappet af og skabe dig en høj kropsbevidsthed. For hvad der påvirker dig, vil uden tvivl også påvirke dit barn.

 

Hvad kan du selv gøre?

Ud over at jeg selvfølgelig tilbyder og anbefaler en god gravidmassage, så bør du selv få slappet godt af i krop og sind.

 

Gravidmassage er ikke hverken voldsomt eller ubehageligt. Det er tvært imod med til at øge blodtilførsel, udrense og skabe kropsbevidsthed. Fokus vil dog ligge i ryg og omkring maven.

 

Yoga, meditation og gode gåture, bør alle benytte sig af, men især dig som gravid. Øgede smerter ses før- under- og efter graviditet hos folk som ikke er særlig aktive. Træning i vand, og fokus på stabilitet og holdning har også vist utroligt gode resultater under og efter graviditet.

 

Bindevævsmassage / MFR myofascialrelease vil resultere i øget smidighed og effektivt for hjerte kredsløb. Zoneterapi og reflexologi aflaster fødderne, og fjerner spændinger i kroppen, både før, under og efter graviditet.

 

Til behandling af spædbørn henviser jeg meget gerne til KST kraniosakral-terapeut, da det er yderst effektivt og blidt for helt nyfødte.

Tlf:

61277758

 

Email: frederikvind@hotmail.com

Min partner Simon har lavet en række podcasts med fokus på sundhed og velvære.